3 tips for en god start i DIV2100!


Hei!

I fjor høst var det vi som startet med emnet «Digitale verktøy og kanaler». Et emne som ikke bare handler om å bygge en startup-business idé, men også om å dykke inn i de ulike verktøyene og strategiene som er avgjørende for suksessen til enhver ny (og eksisterende) virksomhet. Nå som vi har tatt på oss rollen som studentassistenter ønsker vi å dele våre erfaringer fra i fjor slik at dere forhåpentligvis sparer tid og får mest mulig ut av emnet. 

Tips nummer 1: Struktur og kommunikasjon

Noe av det viktigste vi lærte gjennom emnet var verdien av å etablere en solid struktur fra begynnelsen av. Dette gjelder både for prosjektet som helhet, men også for samarbeidet i gruppen. Å ta i bruk verktøy som Gantt-skjema, Trello og Business Model Canvas tidlig i prosessen var litt tiltak, men de hjalp mye for videreutvikling. Selv om det kanskje ikke virker så «viktig» i begynnelsen, vil dere spare betydelig tid og energi ved å investere tid i dette, da det vil lønne seg til slutt!

Tips nummer 2: Evnen til å tilpasse seg

En av de mest verdifulle leksjonene vi lærte gjennom vår egen opplevelse var at det er viktig å være fleksibel og åpen for justeringer underveis. Å endre ideen for vår startup var en beslutning som i begynnelsen virket som en stor utfordring. Men etter å ha tatt dette skrittet, innså vi at det var en nødvendighet for å kunne tilpasse oss markedets behov og dynamikk. Dette ga oss en ny retning å jobbe mot, og vi kunne fokusere mer på å forme nettsiden, markedsføringsstrategier og produktutvikling. Så ikke vær redd for å endre eller justere ideene deres. Arbeidet dere allerede har lagt ned er ikke bortkastet! Tvert om. Det viser evne til refleksjon og er smart å ha med i eksamensbesvarelsen! 

Tips nummer 3: Møt opp og delta

Denne oppfordringer kommer fra foreleserne hvert år i alle emner. Dere har hørt det før og det har vi og. Men, vi vil understreke viktigheten av dette fra studentens perspektiv. I DIV2100 skal dere jobbe i gruppe hele semesteret og bruke mye tid sammen. Vi vet alle hvor irriterende det er å være på gruppe med noen som ikke bidrar. Så gjør oppgavene dine, bidra i gruppearbeidet og møt opp i timene! Eksamensbesvarelsen deres er individuell, så hvis dere ikke har bidratt har dere ikke noe å skrive om. Dette blir veldig tydelig i de siste ukene før eksamen, men da er det dessverre for sent å starte.  

Lykke til!

Vi gleder oss masse til å ha dette emnet sammen med dere! Dette kommer til å gå bra og være veldig gøy. Husk: Google og Youtube vil være deres beste venner, men ikke nøl med å spørre oss om hjelp om det er noe 🙂 

,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *