Hvordan skrive større skoleoppgaver?


1. Forstå hva oppgaven spør etter

Forstå hva oppgaven faktisk spør om. Marker gjerne viktige ord og begreper og spør medelever eller foreleser dersom det er noe du er usikker på.

2. Få oversikt over pensum

Se på oversikten over semesterets forelesninger og seminarer, ppt`er og pensumbøkenes innhold og underoverskrifter for å få en god oversikt og vite hvor du finner informasjonen du trenger til senere.

3. Lag en plan og skaff deg en god struktur

Her er tidsskjema supert for å overholde frister og sikre progresjon. Bygg gjerne opp innholdsfortegnelsen basert på oppgaveteksten og utdyp denne underveis.

4. Begynn å skrive

Kom i gang med skrivingen, om det så bare er stikkord er det en god start. Står du fast på en oppgave, kan du begynne på de delene du føler deg tryggest på først.

5. Finn en god partner/gruppe

Finn deg en partner eller gruppe du jobber godt sammen med, og som er ute detter de samme resultatene som du ønsker selv.

6. Bruk forelesere og veiledere

Bruk foreleser og veileder for alt de er verdt! De kan pensum og vet nøyaktig hva sensor kommer til å vurdere deg i. Her er også studentassistentene supre!

7. Ta pauser

Alle trenger pauser og påfyll av inspirasjon, enten det er trening, en god fest eller noe annet. Du kommer i mål til slutt uansett 🙂

8. Kildehenvis underveis

Dette sparer deg for mye tid. Last ned zotero, og kildehenvisninger vil gå som en drøm når du først har forstått hvordan dette fungerer.

9. Se over oppgavens krav før innlevering

Se over at du har med alt oppgaven spør om og at oppgaven stiller til de kravene som er gitt. Husk å kildehenvise underveis og lever i riktig format til riktig tid.

– Masse lykke til!

,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *