Målet med å blogge er å jevnlig skrive om ulike relevante tematikker og bruke det som en læringsmetode. Det er viktig at dine blogginnlegg er oversiktlig og informative. Sammenlagt vil godt innhold være med på å gjøre bloggen mer attraktiv. Godt innhold skaper en bedre SEO (søkemotoroptimalisering) på sikt.
Gjennom semesteret vil vi kommentere deres blogginnlegg og komme med tilbakemeldinger. Våre tilbakemeldinger og tips anbefaler vi å benytte i senere blogginnlegg. Å skrive jevnlige blogginnlegg er også en sentral del av deres eksamensforberedelser.
Innhold:
- Overskrift
- Troverdighet
- Kildehenvisning
- Struktur
- Underoverskrifter
- Luft i teksten
- Bildebruk
Overskriften:

Det sies at 8/10 vil lese overskrift, 2/10 vil lese resten . Overskriften skaper interesse og forventninger, eller mangel på det. Tenk gjerne over hvilke ord du bruker; hvilke «nøkkelord» søker folk på for å finne det type innhold som du tilbyr i blogginnlegget ditt? Bruk det gjerne i overskrift og tekst!
Troverdighet:

«Fake news» er i vinden og vi får informasjon fra alle kanter. Det er dermed viktig å være troverdig. Alle kan påstå noe, men for at påstanden skal bære noe form for vekt bør du tenke på noen ting:
- Kildehenvisning: fortløpende(gjerne gjennom hyperlenker, altså direkte link) og på slutten av innlegget: Det viktigste er at leseren enkelt kan finne frem til det stedet hvor du fant informasjonen fra
- Underbygging av påstander, diskusjon og drøfting, tallfesting/konkretisering preger teksten din.
Struktur:

- Underoverskrifter gjør at leseren kan bli oppmerksom på det en leter etter eller finner mest interessant. Å lage en innholdsfortegelse over disse, kan også være er god idé når det gjelder lengre blogginnlegg.
- Skap luft i teksten! Bruk av bilder, figurer eller tabeller er eksempler på lure måter å gjøre dette på, samtidig som de kan illustrere informasjon på andre måter enn det tekst alene gjør. (NB! Husk å benytte bilder du har rettigheter til å bruke)
Det er ikke noe minimum når det gjelder antall ord, men vi anbefaler å skrive utfyllende og informativt. I tillegg vil det variere ut ifra bloggoppgavene, men et sted mellom 500 – 1000 ord vil være anbefalt.
Hvis du er interessert i noen ekstra skrivetips så kan vi anbefale å lese om «aktiv skriving» og «pyramideprinsippet»!
Vi ser frem til å lese bloggene deres – god skriving!
-Thea E
Kilder
copyblogger.com/magnetic-headlines/
https://stammen.no/blogging/hvordan-skrive-et-godt-blogginnlegg