Ofte stilte spørsmål #april

Som tidligere kommer det nå en oppdatering etter Q&A, og denne gangen med en miks av ofte stilte spørsmål i det siste. Det er naturlig at når vi er en gjeng med rundt 200 studenter, så er det også mange som lurer på akkurat det samme. Derfor lager vi en liten oppsamling under, for at flere forhåpentligvis får besvart et spørsmål eller to.

Hvordan fungerer skatt, reklamasjonsrett og opprettelse av enkeltmannsforetak når man lager nettbutikk?

Svaret er kanskje skuffende, men følgende: Google det. Dette er en læringsprosess, og alt av lover og regler er en del av det.

Hvordan skaffer man seg en relevant mentor?

Les mer om hvordan å skaffe seg en relevant mentor under obligatoriske bloggoppgaver, og se kurset HER.

Får vi mer informasjon om videoblogging?

Videoblogging er learning by doing, både å spille inn og å redigere. Her er det helt opp til dere selv hvor mye eller lite dere ønsker å gjøre ut av ting, men det er mange enkle verktøy som fungerer fint for nybegynnere.

Undersøk og sjekk ut litt ulike verktøy som finnes (eksempel på enkelt og gratis verktøy for Mac er iMovie). Søk inspirasjon på andre blogger, som og sjekk for eksempel ut denne videoen som ble laget i fjor.

Er det 6 eller 7 obligatoriske blogginnlegg, ref. endringene i påskeferien?

Det er blitt gjort endringer i obligatoriske bloggoppgaver, og det er derfor 6 i stedet for 7 obligatoriske innlegg denne perioden. Det er naturligvis anbefalt å skrive flere!

Er det obligatorisk å dele blogginnlegg på LinkedIn?

Nei, det er ikke obligatorisk, men vi oppfordrer til å gjøre det.

Kan vi være flere enn 3 på gruppe til eksamen?

Ja, det kan dere. Det er anbefalt å være 3 medlemmer, men skolen tillater inntil 5 stykker per gruppe.

Kan vi lage nettbutikk for en tjeneste?

Ja, absolutt! Det er ingen regler for om du skal lage nettbutikk for et produkt eller en tjeneste. Kjør på me det dere selv ønsker.

Er det kun Shopify vi kan bruke for å lage nettbutikk?

Nei, det må dere ikke. Shopify er imidlertid gratis og brukervennlig, og derfor et enkelt valg for mange. Men det finnes flere ulike plattformer, som for eksempel WooCommerse.

Jeg får ikke til å opprette blogg, og får derfor ikke skrevet ferdig blogginnlegg

Det er mange studenter som setter opp blogg nå, og det er naturlig å kunne støte på noen humper på veien mot å få bloggen opp og stå. Mange av studentene var gjennom dette i januar, og dere finner informasjon og instruksjonsvideo i dette innlegget. Viktig å merke seg er at det kan ta tid før bloggen fungerer som den skal, inntil 24 timer fra domenet er betalt, og du har godkjent egenerklæring (med no-domene).

Når det kommer til å skrive blogginnlegg, er det ingenting som hindrer dere i dette frem til bloggen er oppe. Vi anbefaler alle å skrive på eksempelvis Google Docs, og legge ved link til dette i Sheets frem til dere kan legge ut innlegget på bloggen.

Hvordan skriver vi blogginnlegg når vi ikke har noe erfaring med det?

Alt man gjør, gjør man på et tidspunkt for første gang. Det er bare å hoppe ut i det, kanskje undersøke litt hvordan andre skriver, og se på dette innlegget som en liten hjelp. Husk også kildehenvisninger, som er veldig viktig – dette har vi skrevet et lite innlegg på HER.

Oppsummert

Det er mye som er nytt, og det er naturligvis også mange spørsmål knyttet til dette. Men vi vil bare understreke at dette er en læringsprosess, og at å finne ut av ting selv er en del av læringen. Derfor oppfordrer vi dere alltid til å snakke med hverandre, legge ut spørsmål i Facebookgruppa, og ikke minst – bruk Google for alt det er verdt. Vi som studentassistenter besvarer med gjerne deres spørsmål, men det krever likevel at dere gjør en jobb med å prøve å finne ut av ting selv. Vi skal ikke være deres viktigste informasjonskilde, men noen som hjelper til om dere står helt fast, og ikke finner ut av det! Vi har vært gjennom akkurat den samme prosessen tidligere, og vet at det kan være frustrerende, men det er mye læring i å være selvstendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *